Co si vzít s sebou k vodě?

Chystáte se na dovolenou nebo víkend u vody a už se nemůžete dočkat, až si obléknete nové plavky a vystavíte své tělo slunečním paprskům? 

Pak je třeba myslet i na ostatní doplňky, kterými můžete plavky ozvláštnit a zároveň vám pomohou chránit své zdraví. Máme pro vás pár tipů, ať už vás zajímají aktuální trendy, nebo nadčasová klasika.

.

Letní plážové tuniky

Jednoduchá a vzdušná tunika je dokonalým společníkem ke každým plavkám. Není nic pohodlnějšího než přes plavky přehodit elegantní volné šaty a vyrazit třeba na drink do plážového baru.

TIMO_prádlo 1tr 24_T1P_223.JPG
TIMO_prádlo 1tr 24_T2P_953 (1).JPG

.

Volné bavlněné letní šaty

Lehké, volné, vzdušné, letní. Bavlněné šaty si u vody zamilujete. Jednoduchý volný střih s krátkým netopýřím rukávkem a dvěma kapsami jsou navrženy pro všechny, kteří milují pohodlí. Šaty můžete hodit přes plavky cestou na pláž nebo v teplých dnech jen tak k teniskám do města. 

TIMO_prádlo 1tr 24_S3P_391 (2).JPG
TIMO_prádlo 1tr 24_S2P_425 (2).JPG

.

Sluneční brýle

Letošní rok jedou výrazné tvary, barevné odstíny, oversized a retro vzhled, ale i nadčasové tvary slunečních brýlí. 

Jedním z trendů, který nikdy nezmizí, jsou elegantní kovové sluneční brýle. V letošním roce jsme svědky znovuzrození kulatých a oválných kovových obrouček. Nemusíte vědět, jaký styl slunečních brýlí je zrovna moderní, když máte na sobě obroučky ve tvaru kočičích očí, protože ty jsou trendy vždy.

Od jednoduchého stylu, který čerpá inspiraci z minimalistického vzhledu devadesátých let, až po barevné obroučky ovlivněné pop-artem – letošní kolekce slunečních brýlí nabízí nepřeberné množství tvarů a stylů, ze kterých si vybere každý. I letos nechybí ikonické a nadčasové pilotky ani výrazné, maximalistické obroučky ve vintage stylu.

.

Pokrývka hlavy do města i na pláž

Čepice, šátky, klobouky. Co pokrývka hlavy, to jiná osobnost. Zatímco jeden den můžete být romantičkou, která si lehce přidržuje slamák, druhý den se z vás stane královna městské pláže v kšiltovce. Pokud uvažujete prakticky za všech okolností, doporučujeme šátek – je multifunkční (dá se použít na hlavu i přes plavky) a v kufru zabere minimum místa. 

Co se barev týče, pestrost je na letní dovolenou na místě. Především se ale vyvarujte černé nebo tmavě modré, které přitahují horké sluneční paprsky a měly by na vaše pohodlí opačný efekt.

.

Nepodceňujte sílu plážové tašky

Určitě to znáte. Když se chystáte na pláž s rodinou, většinou s sebou nesete tolik věcí, že nevíte, kam je dát. Po letech snahy nacpat všechno do malé plátěnky nebo městského batohu si letos dopřejte pořádnou plážovou tašku. Bude to změna k nezaplacení.

Rozhodně sáhněte po příjemném materiálu, který se na slunci nerozpálí do běla. Ideální plážové tašky jsou plátěné z bavlny, slaměné nebo lněné. Nejlepší jsou ty, které mají aspoň trochu prostorné dno, a čím větší, tím lepší. A když tašku sladíte se slamákem, budete mít dvojnásobnou radost.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec